'Ik wilde al jaren iets doen aan mijn onzekerheid en perfectionisme. Uiteindelijk durfde ik en ben heel blij dat ik dit met Nelleke op heb mogen pakken.

Nelleke luistert heel goed, laat je zelf dingen ontdekken over jezelf, geeft vaak complimentjes wat enorm helpt. Ze is erg rustig, elke keer als ik er vandaan kwam had ik zelf ook een rustig gevoel.

Ze heeft me geleerd veel meer te genieten, vooral op de momenten zelf, niet achteraf pas. Ik heb rust gevonden, niet alles moet meer. Ik zit veel lekkerder in mijn vel, had altijd veel spanningen in mijn nek, deze zijn bijna helemaal weg. Nelleke heeft me geleerd dat ik niet altijd zelf de regie hoef te nemen, dit mag en kan iemand anders ook heel goed.

Ik kan alleen maar zeggen, twijfel je, niet doen. Je gaat je zoveel beter voelen. Deze stap had ik veel eerder kunnen nemen.'

 

Vrouw 43 jaar - 22 maart 2024

'EMDR heeft me rust gebracht. Ik slaap nu veel beter. Het is niet meer zo dof, het voelt rustiger en meer open. Ik kan het iedereen aanraden.'

 

Meisje 21 jaar - 15 nov 2023

'Door in therapie te gaan heb ik geleerd dat het oké is dat ik bepaalde emoties heb. Dit is gewoon wie ik ben. 

Door Nelleke heb ik mezelf goed leren kennen en ben ik ook dankbaar geworden voor bepaalde eigenschappen, waar ik in eerste instantie onzeker over was. Ze heeft me geholpen een stukje zelfvertrouwen terug te krijgen. 

Ik kon goed sparren over mijn problemen met Nelleke. Zo dacht ik zelf eerst dat ik last had van sociale angst, maar het bleek wat anders te zijn. Daar speelden we dan verder op in. Ik kreeg het gevoel dat we het samen deden.'

 

Meisje 19 jaar - 17 oktober 2023

'Ik ervaar veel meer rust in mijn hoofd door therapie.'

 

~ vrouw, 48 jaar

'Ik heb geleerd hoe ik met bepaalde gevoelens om kan gaan. En dat veel van wat ik voel best normaal is om mee te maken. Dat het beter kan worden. 

Het leukst aan therapie vond ik de wandelingen, fijn en rustgevend. Of mijn gevoelens uitdrukken door tekeningen of 'kunstwerkjes' te maken.

Ik zit nu veel beter in m'n vel en voel me ook zelfverzekerder. Mijn sociale angst is weggetrokken en ik voel me niet meer depressief.'

 

Tiener, meisje 16 jaar - 13 mei 2023

'Als ik dit 25 jaar geleden had geleerd, dan was mijn leven anders verlopen.'

~ vrouw, 48 jaar

'Ik kwam bij Nelleke in therapie vanwege paniek en angstaanvallen. 
Door alle inzichten die Nelleke mij gaf heb ik mijn lijf veel beter leren 
kennen. Ik wou dat ik dit al veel jonger had geweten, hoe mijn lijf reageert. Dan had ik gesnapt wat ik voelde. 

Nelleke was voor mij een betrouwbare therapeut, die goed luistert en goede vragen stelt. Dat zij christen is vond ik fijn. Daardoor wist ik dat de dingen die ik daarover deelde goed begrepen konden worden.'
 

Vrouw 41 jaar - 11 april 2023

'Door therapie heb ik meer rust in mijn lijf gekregen én energie. Het leven is leuker, rustiger en ik heb meer tijd voor mezelf.

Ik heb geleerd grenzen te stellen en meer mezelf te zijn. Daardoor kan ik bij m’n eigen gevoel leven. Ik liep altijd achter mezelf aan, was bezig met in te vullen wat anderen van mij verwachten. Nu neem ik mijn ruimte in. 

Werken met de poppetjes/dieren gaf me duidelijkheid. Dan zag ik hoe het in elkaar zat, wat ik allemaal doe en wat de ander doet.'

 

Paulien, 62 jaar - 28 maart 2023

'Ik ben door zelfreflectie meer achter m'n eigen gevoelens gekomen. Ook werd ik geholpen terug te kijken naar hoe ik me in bepaalde situaties had gevoeld.

Ik ken mezelf nu beter. ik kan nu beter communiceren en laten zien wie ik ben.'

 

Anouk, 17 jaar - 20 juni 2022

'Ik vond mijn therapie begeleiding professioneel, het was therapie op maat. Er zat een logische lijn in: eerst Enneagram, daarna de levensloop, het balansmodel, daarna het toepassen in mijn leven.

Ik heb mezelf goed leren kennen en begrijpen. Daardoor sta ik nu sterker in m'n schoenen en ga veel zelfverzekerder door het leven.

Ter inspiratie zou ik willen zeggen: Als je ergens mee zit, maak die stap. Want hoe langer je ermee wacht, hoe langer je ermee blijft rondlopen.'

 

Jongeman, 25 jaar - 1 juni 2022

'Nelleke heeft me geholpen m'n ware ik weer terug te vinden.

Zij was voor mij een neutraal persoon. Juist omdat ze buiten m'n normale netwerk zit. Zo hoefde ik met niemand rekening te houden.'

 

4 april 2022

‘Ik kwam bij Nelleke vanwege enorme stress, dwanggedachten en een gebrek aan zelfvertrouwen.

Eerst zijn we aan de slag gegaan met de stress en dwanggedachten, daarna met het zelfvertrouwen.
Nelleke luisterde goed en gaf hulp op maat. Na wat zoeken werd duidelijk wat ik nodig had.

Ik heb geleerd hoe ik beter met mezelf kan omgaan. Ik kan nu mijn hart veel beter voelen en de weg er naartoe is me duidelijker geworden. Bij mij werkte het goed om naast praten ook met creatieve opdrachten aan de slag te gaan en regelmatig in de natuur te zijn.

Wat mij verder goed hielp is dat Nelleke mij telkens aanzette zelf na te denken, en te voelen, wat ik van dingen vind.’

 

Vrouw, 59 jaar - 24 maart 2022

'Door therapie ben ik zelfverzekerder geworden en opener naar anderen toe. Ik begrijp nu wat het betekent als ik iets voel en weet hoe ik ermee om kan gaan. Ik kan er zelfs met anderen over praten.

Dit heeft gemaakt dat ik opener ben geworden. een verandering die zich oa uit in het hebben van nieuwe, andere vriendschappen.'

 

Jonge vrouw, 22 jaar ~ 10dec21

'Naar therapie komen heeft mijn leven veranderd. Ik kreeg bij Nelleke de gelegenheid om uit te zoeken wie ik ben en waar ik voor sta. 
Daardoor voel ik me nu vrij en kan ik staan voor wie ik ben. Ik heb mezelf extreem goed leren kennen. Het is zo'n omslag.

Het bijzondere is, er gaan nu andere deuren voor me open, op het gebied van relaties, vriendschappen en werk. Het past veel beter bij wie ik ben.

Door therapie ben ik de volwassen versie van mezelf geworden. En dat heeft me rust gebracht.'

 

Aïsha, 26 jaar ~ 24nov21

Ik kwam bij Nelleke omdat ik onrustig was en merkte dat de aansluiting met anderen niet meer soepel liep. Ik was in onbalans. Ook wilde ik een plek waar ik kon praten en waar ik werd gehoord.

Nu voel ik me weer goed. Ik heb rust van binnen. ik weet nu dat er meer is dan werken. Er is als het ware een dimensie bijgekomen. Dat maakt me erg blij. 

Je zou het zo kunnen samenvatten: Ik voel me beter én ik voel beter. 

 

 

Man 35 jaar ~ 4 september 2021

'Nelleke haalt de angel uit je verhaal. Naast haar vakkennis ervoer ik haar betrokkenheid, terwijl ze toch genoeg afstand houdt.

De therapie heeft me duidelijkheid gebracht. Het gaf me nieuwe inzichten, bijvoorbeeld over het kind in mijzelf, grenzen en rouwen.'

 

~ vrouw, 83 jaar

'Ik heb Nelleke leren kennen als een warme, betrokken therapeute, die goed is in haar werk. Mede dankzij haar vakkennis ben ik tot nieuwe inzichten gekomen, die me hebben geholpen om andere keuzes te maken en om te luisteren naar de stem van mijn hart.


Dit heeft mijn leven verrijkt en het inspireert me om door te gaan op de weg die ik ben ingeslagen.'

 

~ vrouw, 38 jaar

Nelleke is rustig, ze luistert, oordeelt niet maar gaf mij handvatten om mijn eigen beeld te vormen. Dat sprak mij aan. Ze kijkt goed wat bij je past.

Ze is geen 'coach' die zegt wat je moet doen. Voor mij voelde dat goed. Ik voelde me bij haar vertrouwd waardoor ik stappen durfde zetten die ik moeilijk vond maar die me verder hielpen.

Doordat er geluisterd werd naar mijn verhaal heb ik mijn angsten onder ogen kunnen zien. Ik heb geleerd om ze in mijn lichaam niet meer weg te duwen maar ze te laten komen. Daardoor kon ik er anders naar kijken en is er meer ruimte gekomen. Zo ontdekte ik dat bepaalde angsten niet reëel bleken. Andere heb ik kunnen verwerken.

Mijn leven is erdoor veranderd. Ik was altijd nogal serieus, nu kan ik weer lachen om gekkigheid. Ik kan letterlijk beter ademen en ik ervaar meer rust in mijn lichaam. Ik heb meer energie en kan weer genieten, zoals van een wandeling in het bos.

Ik kom weer aan mezelf toe in plaats van bezig te zijn met overleven.

 

Saskia, 48 jaar ~ 11nov20

'Nelleke benadert mensen positief en vanuit de kracht en vrijheid van de mens. Zij heeft een open uitstraling en werkt hartgericht. Samen op weg naar het hart van de cliënt, naar het authentieke ik. Deze weg wordt vol respect bewandeld, zonder daarin te oordelen.

Deze therapie heeft mij nieuwe inzichten opgeleverd en dichter bij mezelf gebracht.

~ vrouw, 32 jaar

'Dank je wel Nelleke. Ik ben je dankbaar. Je hebt me de weg weer gewezen en me mezelf laten terugvinden.'

 

Noor, 62 jaar ~ 18aug20

'Je wist door mij heen te prikken waardoor ik ging begrijpen waarom ik bepaalde dingen ben gaan denken. Of waarom ik soms op bepaalde manieren handel.'

 

~ vrouw, 47 jaar