Tiener therapie

.
Ik begeleid tieners zich onzeker voelen en vaak negatieve gedachtes hebben over zichzelf, zodat ze met zelfvertrouwen in het leven komen te staan. 

Het dagelijks leven gaat een stuk fijner en makkelijker als je zelfvertrouwen hebt. Dat scheelt een hoop stress en energie. Je hoofd wordt niet meer gevuld met nare gedachtes en je kan makkelijker keuzes maken die bij je passen. Ook fijn.

Hoe gaat de therapie:
Tijdens de sessies praat ik veel met de tiener en luister naar hen. We praten dmv spelletjes, creatieve opdrachten en beeldcommunicatie (neerzetten van situaties in een beeld). Daar gebruiken we oa. mijn kast met dieren bij. 

Maar het belangrijkste is dat ik me afstem op de tiener met wie ik werk. Bij de één past namelijk weer iets anders dan bij de ander. En dat is precies goed. Daarom overleg ik met de tiener zelf over wat voor hem of haar goed werkt. 

Wat verandert er:
Tieners ontwikkelen inzicht in zichzelf en zelfvertrouwen. Ze ontdekken dat ze normaal zijn. En wat hun persoonlijke gebruiksaanwijzing is. Dat geeft overzicht. 
Ze kunnen hun vragen stellen en praten met iemand die niet in hun eigen netwerk zit. Dat geeft ruimte en daaruit groeit een gefundeerd en positiever zelfbeeld.
Je ziet dat de levenslust weer terugkeert bij de tiener. 

Ook therapie bij:
Somberheid, angstig, eenzaam voelen en sociale fobie.


Ervaringen van tieners:

Ik heb geleerd hoe ik met bepaalde gevoelens om kan gaan. En dat veel van wat ik voel best normaal is om mee te maken. Dat het beter kan worden. 

Het leukst aan therapie vond ik de wandelingen, fijn en rustgevend. Of mijn gevoelens uitdrukken door tekeningen of 'kunstwerkjes' te maken.

Ik zit nu veel beter in m'n vel en voel me ook zelfverzekerder. Mijn sociale angst is weggetrokken en ik voel me niet meer depressief.

~ meisje 16 jaar - 13 mei 2023


Ik ben door zelfreflectie meer achter m'n eigen gevoelens gekomen. Ook werd ik geholpen terug te kijken naar hoe ik me in bepaalde situaties had gevoeld.
Ik ken mezelf nu beter. ik kan nu beter communiceren en laten zien wie ik ben.

~ Anouk, 17 jaar - 20 juni 2022


Wat ik leuk en nuttig vond, was het maken van een 'recept' met 'ingrediënten', dus benodigdheden die ik bij bepaalde situaties nodig had. Hierin staan precies mijn behoeftes en hoe ik in elkaar, zit bij bepaalde situaties. Dit recept bekijk ik nog vaak en laat ik weleens aan anderen zien, zodat ze begrijpen hoe ik situaties aanpak. 

Door Nelleke heb ik mezelf goed leren kennen en ben ik ook dankbaar geworden voor bepaalde eigenschappen, waar ik in eerste instantie onzeker over was. Ze heeft me geholpen een stukje zelfvertrouwen terug te krijgen.

~ meisje, 19 jaar - 17 oktober 2023

toa-heftiba-ANNsvl-6AG0-unsplash (1)
pexels-cottonbro-studio-5427535 jongen
pexels-julia-m-cameron-4144451 meisje
bloemknop3
Logobloemknop
bloemknop4
bloemknop2