De 5 meest behandelde klachten in mijn praktijk

1) Help mij om zelfvertrouwen te krijgen.

‘Ik zou me graag zekerder willen voelen van mezelf. Nu ben ik voortdurend bezig af te stemmen of ik wel goed genoeg ben in de ogen van anderen. Waar ik naar verlang is krachtig vanuit mijn eigen kompas leven, mezelf zijn. Onbevangen en vrij.

2) Help mij met het verwerken van mijn pestverleden zodat ik een gezond zelfbeeld krijg.

'Ik ben op school gepest en dat heeft nog steeds invloed op hoe ik me over mezelf voel. Ik voel me minderwaardig ten opzichte van anderen. Verstandelijk weet ik wel hoe het zit maar mijn gevoel blijft hetzelfde.'

3) Help mij een gebeurtenis of verlies te verwerken.

‘Ik heb iets meegemaakt wat ik niet goed een plek heb kunnen geven. Daardoor blijft het invloed hebben op mijn leven. Ik straal niet meer en ben prikkelbaar.’

'Ik heb een verlies geleden. Help mij het te verwerken zodat ik weer enigszins verder kan met mijn leven.'

4) Help mij te ontdekken hoe ik los kan komen van schuldgevoel en angst.

‘Ik voel me steeds schuldig. Ik wil het niet maar het bekruipt me steeds weer. Help me om hier los van te komen.'

'Ik heb last van angsten. Dat weerhoudt me om vrijuit te leven. Ik zou normaal  en ontspannen willen kunnen functioneren.’

5) Help mij ontdekken wat ik werkelijk wil, zodat ik bewuste keuzes kan maken.

‘Ik weet niet goed wat ik wil. Ik spring snel in op noden van anderen, doe wat er moet gebeuren. Maar wat wil ik zelf?'

'Ik word geleefd, ik zou willen leren ‘nee’ te zeggen. Maar wat is eigenlijk redelijk, wat mogen mensen van mij verwachten?’


Herken je je niet in bovenstaande klachten maar zoek je toch hulp? Andere hulpvragen gaan oa over eenzaamheid, herstel na scheiding, problemen in relaties (partner-, vriendschaps-, familie-) of problemen op het werk.

Soms is het niet duidelijk waar de oorsprong van je klachten liggen maar heb je toch het gevoel dat je vast zit. Hoe het ook ligt of waar je mee loopt, wees welkom om te bespreken of ik je kan helpen.

bankje bij meer mailchimp
bloemknop3
Logobloemknop
bloemknop4
bloemknop2