Even voorstellen

Ik ben Nelleke Petit. Mensen typeren mij als rustig, vriendelijk, niet oordelend en niet snel ergens van ondersteboven. Ik heb een diep respect voor degene die tegenover mij zit: een moedig persoon met een eigen geschiedenis en unieke binnenwereld.
Zelf heb ik in mijn jongere jaren regelmatig in de stoel tegenover de therapeut gezeten. Dat heeft me veel goeds gebracht. Hier en hier kun je daar meer over lezen.

Mijn visie op therapie

Als je ondanks veel pogingen toch last blijft houden van onzekerheid, onrust, angst of andere dingen die je belasten, dan is er blijkbaar een andere aanpak nodig. In therapie gaan we op zoek wat voor jou de aanpak is die aansluit en die wel groei en verandering brengt. Het is maatwerk waarbij je gaandeweg veel leert over jezelf.

Mijn specialisatiegebied is het gebied van de gevoelens. Door je gevoel en emoties niet langer weg te duwen maar ze te beleven, komt naar voren wat voor jou ten diepste belangrijk is. 

Voelen is niet altijd makkelijk. Maar als je eenmaal hebt geleerd hoe je kunt voelen zonder jezelf erin te verliezen, dan heb je er een kompas bij in je leven. Daarnaast hoef je niet meer bezig te zijn met het ontwijken of dempen van je gevoel. Cliënten vertellen me dat het rust geeft en meer kleur aan hun leven en relaties.

Kenmerkend voor mij

Mijn hang naar bankjes in de natuur. Even uitrusten in een omgeving waar altijd wel wat te zien of te ervaren is. Een plek om te praten of stil te zijn. Ik heb er zelfs een blog over geschreven. Die vind je hier.

Daarnaast hou ik van avontuur en van nieuwe indrukken opdoen. Tijdens wandelvakanties met mijn man Frits en onze twee tienerzoons bijvoorbeeld: achter iedere heuvel weer een ander uitzicht en ‘s avonds bijkomen in een herberg.

Tot slot, ik leef en werk vanuit een christelijke levensvisie, maar als je een andere levensvisie hebt ben je even welkom.

image00007
.
.
.

a

.

a