Over Nelleke

Mijn naam is Nelleke Petit. In 2018 ben ik mijn praktijk in psychosociale hulpverlening gestart vanuit het geloof dat er voor ons mensen herstel mogelijk is van dingen die ons overkomen, die we hebben gemist of niet hebben geleerd. In mijn eigen leven heb ik dat mogen ondervinden en vanuit die ervaring ontstond mijn verlangen om ook anderen te begeleiden op hun pad door moeilijke periodes of issues heen. Zo kwam ik ertoe me te gaan scholen op het gebied van psychische hulpverlening.

In maart 2018 ben ik afgestudeerd als psychosociaal therapeut (zie c.v. hieronder) en heb daarna een specialisatiejaar Kindertherapie gevolgd. Eerder heb ik de contextuele opleiding voor pastoraal werker gedaan. Iets wat me veel heeft bijgebracht over hoe mensen in de context van hun geschiedenis staan en wat de invloed daarvan kan zijn.

Over wie ik ben: ik hou van de combinatie van lichtheid en diepgang. Ik lach graag maar ga ook graag de diepte in. Wat mensen beweegt en wat ieder mens uniek maakt is iets wat mij altijd weer boeit: elk mens heeft zijn verhaal en eigen persoonlijkheid. Ik ervaar het als een voorrecht mensen te mogen begeleiden die op de een of andere manier gestagneerd zijn geraakt en niet meer prettig kunnen leven.
Ik werk vanuit een christelijke levensvisie, maar ook als je een andere levensvisie hebt ben je van harte welkom.
Ik ben getrouwd met Frits, ben moeder van twee zonen en woon in Leersum.


Opleidingen/bijscholingen

2017 – 2018    Specialisatiejaar Kindertherapie bij Bureau de Roos
2017                 PSBK (Psychosociale Basiskennis)
2014 – 2018    Psychosociale Therapie - bij De Roos Opleidingen/Bureau de Roos, Epe
2013 – 2014    Contextuele school voor pastoraat - bij Koinonia, Gorinchem
2000 – 2003    Contextuele school voor pastoraat - bij Koinonia, Gorinchem

FT0A9668-5
.
.
.

a

.

a