De kapper ingeruild voor therapie…

20190812_105057

Midtwintig was ik toen ik in therapie ging. Het ging al een tijdje niet zo goed met me en zelf kwam ik er niet voldoende uit. Het kostte geld, dat wel. Maar dat had ik er voor over. Om het in mijn budget te passen schrapte ik mijn dure kappersbezoeken, erg belangrijk op dat moment!! Maar ik had het er inmiddels grif voor over. Iemand had me gezegd: therapie is werken aan de kwaliteit van je leven, en die wilde ik maar al te graag terug.

De eerste stap

Jongens, wat vond ik het spannend om erheen te gaan. Zouden mijn problemen wel groot genoeg zijn om in therapie te mogen?? Het eerste wat de mevrouw met wie ik ging praten zei was: ‘Wat vind ik het knap dat je deze stap hebt genomen. Het vergt moed om aan je problemen te gaan werken.’ Ik viel even stil en zakte terug in m’n stoel. Ik was geraakt, deze woorden had ik niet verwacht!

Kapper voor de binnenkant

Vanaf dat moment ben ik bij verschillende mensen in therapie geweest, gedurende jaren. Voor mij was het een grondig proces. Mijn onzekerheid en problemen met relaties waren niet uit de lucht komen vallen. Ik had ideeën over mezelf opgebouwd en die mocht ik gaan herzien. Ook leerde ik stil te staan bij wat ik voelde en contact te maken met wat er in mij leefde, in plaats van telkens afgestemd te staan op de wereld om me heen. Die kapper, die had ik tot dan toe nodig om mijn buitenkant goed voor mekaar te krijgen, maar nu leerde ik de binnenkant op orde brengen.

Duurzaam resultaat

Het was een heel proces maar boy, het heeft me zoveel goeds gebracht. Ben ik nadien ooit terug gegaan naar die dure kapper?
Eventjes, totdat ik uit Amsterdam verhuisde en nooit meer zo’n hippe kapper ben tegengekomen. Maar ja, die had ik inmiddels ook niet meer zo hard nodig. 


Meer lezen over herstel van zelfvertrouwen?

Wil je meer lezen over het herstellen van je zelfvertrouwen? Ik schrijf er regelmatig over.
Hier vind je een blog over hoe je eigen een rol waarmee je bijdraagt aan een negatief zelfbeeld. En een tip hoe je dat kunt doorbreken!

 

Waarom gebeurt er zo weinig?

Door Nelleke | 13 september 2019

Als je bezig bent met innerlijk groeiwerk, zoals bv in therapie heb je soms het gevoel dat t allemaal niet opschiet. De eerste stappen brengen vaak snel verschil maar op een bepaald moment lijkt de voortgang te stagneren. Toch gebeurt er juist dan eigenlijk heel veel, alleen de resultaten zijn nog niet zichtbaar. De vioolplant…

Luisteren naar je lichaam helpt je om rust in je hoofd te brengen

Help, ik blijf maar denken! Hoe krijg ik weer rust in mijn hoofd?

Door Nelleke | 25 januari 2021

De zon schijnt naar binnen in mijn praktijkkamer. Er staan twee koppen thee op de tafel.
‘Waar heb je nou het meest last van, rondom je burn-out?’ vraag ik Simon. Hij vouwt zijn handen om zijn theekop.
‘Dat ik maar blijf denken. Ik blijf zoeken naar de vraag hoe het zover heeft kunnen komen.’

onzekerheid

Zo kom je van je onzekerheid af, ook al denk je: onmogelijk

Door Nelleke | 27 februari 2021

Ik stond bij de groenteafdeling te twijfelen over mijn avondmaaltijd. Het was rustig in de winkel. Bij de kassa’s hoorde ik de kassières gniffelen en het eerste wat ik dacht was: ze lachen over mij.Een bekend gevoel van onzekerheid trok door me heen en het lukte me nog minder om te bepalen wat ik die…