Foto bij column schermopname

Lezingen

Ik ben beschikbaar voor lezingen over psychologie-gerelateerde onderwerpen. Voorbeelden daarvan zijn:

Lezing: Beeldcommunicatie - 1 beeld zegt soms meer dan 1000 woorden

Het neerzetten van een situatie in een beeld (met dieren of Playmobil) wordt in therapie gebruikt om inzicht te krijgen in onszelf. Het geeft de mogelijkheid om vanuit een ander perspectief naar onze situatie te kijken.

In therapie maak ik vaak gebruik van Sleigh dieren om samen met de cliënt naar diens situatie of geschiedenis te kijken. Het is verrassend hoe onontdekte kanten zo aan het licht komen. Mensen komen tot inzichten die met alleen praten niet zo snel worden bereikt. Het is een lichte, creatieve manier om in het therapieproces verder te komen.

Voor wie:
Voor publiek dat het interessant vind om op een laagdrempelige manier iets te ontdekken over psychologie en over wat beeldcommunicatie in therapie voor je kan doen. Er wordt een inkijkje in deze therapeutische methode gegeven en de luisteraars krijgen een handreiking mee voor eigen toepassing: want niet voor alles hoef je naar een therapeut. Met een nieuwe tool in handen kun je zelf ook waardevolle aandacht schenken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Duur: in overleg (30/45 minuten)

Afspraak maken | meer informatie

Lezing: Jezelf zijn - makkelijker gezegd dan gedaan

We krijgen vaak het advies om lekker onszelf te zijn. Maar wat als je helemaal niet goed ervaart wie je bent en wat je zou willen, hoe doe je dat dan? Het is nog niet eenvoudig om te midden van allerlei situaties en persoonlijkheden jezelf te blijven.

In deze lezing ga ik in op hoe je weer in contact kunt komen met jezelf, zodat je ontdekt wie je bent en wat je wilt. Dat staat aan de basis van 'onszelf kunnen zijn'.
Het leeft niet alleen fijner en daardoor meer ontspannen om vanuit wie je echt bent de dingen te doen en met mensen in contact te staan: met onze eigen unieke inbreng dragen we ook het krachtigst bij aan onze omgeving. En dat geeft weer voldoening en energie.

Voor wie:
Voor publiek dat graag vanuit de psychologie wat meer hoort over hoe het komt dat we van ons authentieke spoor af kunnen raken en hoe we het contact met onze eigen onderstroom kunnen herstellen. Onderstroom? Daarmee bedoel ik: datgene wat oprecht en authentiek in ons hart leeft, in tegenstelling tot dat wat we vanuit aanpassing op onze omgeving vaak doen.

Duur: in overleg (30/45 minuten)

 

Afspraak maken | meer informatie