Een nieuw begin in de Provence: Petit therapie op social media!

france-2239995_640

Afgelopen week verbleef ik met mijn gezin in Zuid Frankrijk. Op onze vaste stek bij familie, naast een lief dorpje in de bergen in de buurt van Saint Tropez. Je zou zeggen, hoe heerlijk is dat?
Maar ik heb vaak even tijd nodig om er mijn draai te vinden. De omgeving ademt rust uit, het is gezellig met de familie en de krekels geven je dat echt Zuid-Franse gevoel.

Tot zover alles goed. Maar al snel raak ik er lichtelijk onder-prikkelt. Ik heb behoefte aan afwisseling en nieuwe avonturen. Ons gezinscompromis (de anderen vinden het er perfect) is dat we later nog iets avontuurlijks gaan doen. Dit jaar is dat: met rugzakken op wandeltrektocht door Ierland. Dat zit er dus nog aan te komen!

Maar, en daar gaat dit verhaal om. Ik speur hier graag naar een nieuwe uitdaging. Dit jaar besloot ik om me –hangend in de hangmat – te verdiepen in een nieuw onderwerp: zichtbaar worden op Facebook en Instagram voor mijn praktijk. Poeh zeg, daar is veel over te lezen! En niet allemaal passend bij mijn persoonlijke stijl. Toch, ik vind het belangrijk dat mensen kunnen onderscheiden of ik degene ben bij wie ze in therapie willen. Het werkt fijner als je met iemand praat die bij je past, waar je je prettig bij voelt.
Hm, dacht ik, dus tonen wie je bent, waar je voor staat is dus oprecht zinvol? Met foto’s van jezelf en al? Goed, dacht ik, hoe kan ik DAAR een avontuur van maken in deze vakantie?

Ik luisterde nog wat naar de krekels en opeens bleven mijn gedachten steken bij de dochter en het nichtje van vrienden van ons. Ze zaten een stukje verderop. Leuke meiden van iets ouder dan 20, bekend met FB en Instagram en duidelijk opgegroeid in de wereld van beelden en styling: ze zagen er telkens als ik ze zag prachtig uit. Ik belde hen en ze wilden me graag helpen EN vader had zelfs een Iphone X met telelens!!

Twee dagen later had ik een stapel foto’s, die onder de begeleiding van de meiden verbazend social media-waardig geworden waren! En zo had ik toch weer een avontuur beleefd.
Komende tijd dus meer posts van mijn hand. Met foto’s uit een zonnig klimaat ☀️?

 

 

niet kunnen stoppen

Niet kunnen stoppen met gedrag waar je onder lijdt. Hoe kan dat en wat te doen?

Door Nelleke | 25 mei 2021

‘Ik wil wel anders maar ik kan het gewoon niet.’ Tessa kijkt naar de regenwolken buiten het praktijkraam. ‘Als me gevraagd wordt om te helpen of een extra dienst te draaien, zeg ik meteen ‘ja’. Terwijl ik er steeds minder energie voor heb.’ Ze roert in haar thee. ‘Ik weet wel dat ik het niet…

Gesprek in Ierland

Door Nelleke | 10 oktober 2019

Gesprekken met mensen onderweg vind ik een van de leukste dingen van vakantie. Het bepaalt me bij hoe anders we allemaal zijn, hoe ieder van ons een uniek verhaal heeft. Zo ontmoette ik in Ierland een taxichauffeur die 40 jaar lang op zee heeft gevaren. ‘Telkens was ik weer zeeziek, pas de derde dag op…

Zelf mijn problemen oplossen. Dat moet ik kunnen, waarop loop ik dan vast?

Door Nelleke | 23 januari 2020

‘Ik MOET mijn probleem zelf op kunnen lossen! Ik wil het, ik wil het! Maar verhip, waarom kom ik toch telkens in dezelfde cirkel terecht? Ik blijf herhalen wat ik niet wil doen of denken. Hoe kan dat toch??’ Niet vreemd. Het heeft te maken met een paar vasthoudende lieden. Ze zijn verborgen, ondergesneeuwd door…