Even voorstellen
Ik ben Nelleke Petit. Rustig, vriendelijk en niet snel ergens van ondersteboven. Ik heb ook een doortastende kant. Daar waar ik tijdens het luisteren in onduidelijkheid terechtkom vraag ik door tot dingen helder worden. Dat helpt mij namelijk om jou te begrijpen, maar nog belangrijker: het helpt jou om jezelf en datgene wat aandacht nodig heeft in beeld te krijgen.
Ik heb een diep respect voor degene die tegenover mij zit: een moedig persoon met een eigen geschiedenis en unieke binnenwereld.
Zelf heb ik regelmatig in de stoel tegenover de therapeut gezeten. Dat heeft me veel goeds gebracht. Hier en hier kun je daar meer over lezen.

Mijn visie op therapie
Ik geloof dat de dingen die belangrijk voor ons zijn zichzelf op de voorgrond aandienen: als iets telkens weer terugkomt (in de vorm van vermoeidheid, verdriet, angst, frustratie, verlamming, of een patroon in relaties of situaties) dan is dat iets wat om aandacht vraagt om een reden. Het heeft zorg nodig. Ik help je datgene wat bij je speelt serieus te nemen, er bij stil te staan. Dat brengt een proces op gang waardoor je loskomt uit het vaste cirkeltje waarin we vaak rond blijven draaien. Gaandeweg onderzoeken we samen telkens wat de vervolgstap is om verder te komen in het proces richting het doel: dat jij vrijkomt van datgene wat je belemmert en vrijuit en gelukkig kunt leven.

Wat kenmerkend is voor mij…
Mijn hang naar bankjes! Ik zak graag op een bankje neer, om naar mensen te kijken, of naar een landschap. Zelfs met thee en een goed boek. Een gesprek voeren op een bankje vind ik ook erg fijn.
Daarnaast hou ik van avontuur en van nieuwe indrukken opdoen. Tijdens wandelvakanties met mijn man Frits en onze twee tienerzoons bijvoorbeeld: achter iedere heuvel weer een ander uitzicht en 's avonds weer een nieuwe herberg!

Tot slot, ik leef en werk vanuit een christelijke levensvisie, maar als je een andere levensvisie hebt ben je even welkom.

Hier vind je mijn CV.

image00007
bloemknop3
Logobloemknop
bloemknop4
bloemknop2